Skip to content

Op de grens van noord- en zuid- holland 

Gelegen aan de Tolhuissluis...

In  het voormalige sluiswachters complex kun je heerlijk genieten van onze B&B met theetuin. Het met zorg gerenoveerde monument biedt plaats aan 8 gasten, verdeeld over 3 sfeervolle kamers. 

Terwijl gasten aan de voorzijde genieten van de gezelligheid van het geschut van de bootjes in de sluis, liggen aan de achterzijde de weidse polders met hun slootjes. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, varen of gewoon helemaal tot rust wilt komen…. Alles is mogelijk

Genieten van de mooiste vergezichten

Wandelen

Trek je “stoute” schoenen aan en loop direct de natuur in. Verschillende wandelroutes leiden je langs pittoreske plekjes en schitterende vergezichten. 
Zo ligt op 1,5 km afstand de Geerpolder en -plas, een beschermd natuurmonument met een recent gecreëerd ‘Laarzenpad’, waar je als je geluk hebt de waterral hoort gillen in het riet.
Wij voorzien je graag van informatie.

Genieten van de schitterende omgeving

Fietsen

Neem je eigen fietsen mee of huur ze in de buurt. Bij ons kun je ze opladen en staan ze veilig en overdekt. Op de fiets geniet je optimaal van onze schitterende omgeving. Fietsknooppuntroutes wijzen je de weg en voordat je het weet ben je verslaafd aan de groene polders, meren, lieve dorpjes en pondjes hier in de buurt. 

Als je langs de Amstel fietst ben je binnen 30 km in het centrum van Amsterdam.
Ook zijn we onderdeel van de Amb8route, een 18 km lange fietstocht langs 9 ambachtslieden. De routekaart is hier te koop.
Wij voorzien je graag van tips en regelen de fietshuur graag voor je. 

De ideale omgeving om vanaf het water te ontdekken

Varen

Ons plekje ligt aan de Tolhuissluis, de verbinding tussen de Amstel, de Drecht en het Aar kanaal. In combinatie met de diverse plassen in de buurt, zoals de Langeraarse plassen, de Nieuwkoopse plassen, de Westeinder en het Braassemer meer, is het een ideale omgeving voor watersporters. 
De sloepverhuur zit hier 200 meter vandaan en op de plassen kun je surfen, zeilen, waterskiën, suppen of genieten van een fluisterboot. Daarnaast is het zelfs mogelijk om in de vroege ochtend met een van de laatste palingvissers op de Westeinder plas de fuiken te legen. Hoe leuk is dat?!

Genieten van de schitterende omgeving

Uitjes

In het groene hart is altijd wat te doen. Diverse galeries en musea, zoals galerie Ada Gons Goosen, Corpus, Archeon en Cobra museum zorgen voor de nodige culturele inspiratie. Houd je meer van natuur? De Historische Tuin, de Keukenhof, Flower-art, Naturalis en Avifauna laten je alle hoeken van flora en fauna zien. 
Met de auto zijn ook de grote steden binnen handbereik. Zowel Haarlem, Amsterdam, Leiden, Den Haag, Delft en Gouda liggen binnen 35 minuten rijden en ook een dagje Noordzee strand behoord tot de mogelijkheden. Je ziet het: je vervelen is hier onmogelijk.

Ook onze website maakt gebruik van Cookies, dit is om de site beter te laten functioneren. We gebruiken je gegevens niet voor reclame of andere dingen waar je niet op zit te wachten.